Zorghuis

Algemene info

De Gelderhorst lijkt op een gewoon verzorgingshuis, maar is toch bijzonder. Alle bewoners zijn immers oudere Doven. De bewoners van het Zorghuis hebben zorg nodig omdat zelfstandig wonen niet meer lukt. Het Zorghuis heeft 60 appartementen. Als u in het Zorghuis komt wonen, dan zijn we er voor u. Het gaat om uw wensen en uw leven.

Bij ons gaat u zich thuis voelen. Wij kennen uw wereld en beheersen gebarentaal.

U heeft uw eigen appartement met een ruime kamer van 34 m2 groot. In deze kamer zit een klein keukenblok met een koelkast. De badkamer heeft een toilet, douche en wastafel. Echtparen hebben een aparte slaapkamer. Op elke etage is een huiskamer. Daar kunt u gezellig met andere bewoners een spelletje doen of samen eten. U kunt ook in het restaurant eten. De Gelderhorst bereidt dagelijks verse maaltijden. Ook hebben we een kapper, pedicure, huisarts, winkeltje, eigen tolk en een beeldtelefoon.

Natuurlijk staat een team van medewerkers voor u klaar. Voor de dagelijkse verzorging en verpleging, maar ook voor uw voeding. Als nodig is staan ook een maatschappelijk werker, psycholoog of een therapeut voor u klaar. Ook geestelijke verzorging maakt deel uit van onze zorg. Alle gezindten zijn welkom.

Activiteiten

Elke dag zijn er activiteiten voor bewoners met een indicatie duurzaam verblijf. Op huiskamer 3 en huiskamer 5 is elke dag wel wat te doen. Af en toe is er ook een bingo-avond, bloemschikken, gymmen, een film en iets speciaals rond de feestdagen. U kunt ook gratis lid worden van de sjoelclub, de klaverjasclub, de gymclub en van andere clubjes.

Dagopvang: de Kameleon en de Vlinder

De Kameleon en de Vlinder zijn 2 groepen dagopvang, voor bewoners met psychiatrische en gedragsproblemen. Beide groepen hebben maximaal 6 bewoners. We bieden deze bewoners 7 dagen per week extra zorg, structuur en ondersteuning. Zowel in de ochtend, middag als avond is er dagopvang. We helpen deze bewoners extra zodat ze zo lang mogelijk en in veiligheid kunnen blijven wonen in De Gelderhorst.

Inschrijven/aanmelden

Om in De Gelderhorst te wonen heeft u een toestemming (indicatie) nodig van de WLZ, Wet Langdurige Zorg. Het onafhankelijke CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) bepaalt welke zorg en hoeveel begeleiding (ZZP) u nodig heeft. Welke indicatie u nodig heeft en het aanvragen hiervan gebeurt in overleg met Maatschappelijk Werk.

Maatschappelijk werk

Onze maatschappelijk werkers ondersteunen bewoners en toekomstige bewoners. Wij geven antwoord op uw vragen over welzijn, wonen, verhuizen en financiën. Wij helpen u als u naar De Gelderhorst wilt verhuizen. Als u zich inschrijft voor een appartement in het Zorghuis, dan komen we als het nodig is bij u langs. We kijken dan wat de mogelijkheden zijn. Als u op de wachtlijst komt, dan houden we u op de hoogte. We hebben ook een spreekuur waar u vragen kunt stellen over alle problemen.
Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
maatschappelijkwerk@gelderhorst.nl

Verhuizing naar De Gelderhorst

Als u verhuist naar een appartement Zelfstandige Wonen krijgt u van de Gelderhorst moet u zichzelf inschrijven bij de gemeente Ede. Vergeet u niet zelf alle adreswijzigingen door te geven. U geeft zelf uw nieuwe adres door aan uw zorgverzekeraar, uw krant, tijdschriften enzovoorts.

Eigen bijdrage

Als u in het Zorghuis woont, dan betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Hoeveel u betaalt, is afhankelijk van uw inkomen en uw spaargeld. Het CAK rekent dat uit. U kunt ook zelf uitrekenen hoeveel u ongeveer moet betalen. Op de website van het CAK vindt u de ‘rekenhulp’. De uitkomst is een schatting van uw eigen bijdrage. Pas als u in De Gelderhorst komt wonen, maakt het CAK een exacte berekening.

Tijdelijke opname

U kunt ook tijdelijk in De Gelderhorst komen wonen. Bijvoorbeeld als uw partner die u altijd verzorgt er eens uit wil of als u aan het herstellen bent van een ziekenhuisopname. U wordt dan verzorgd door de medewerkers van De Gelderhorst en kunt meedoen aan alle activiteiten. U kunt blijven totdat u voldoende hersteld bent om naar huis te gaan. Voor deze vorm van zorg is een indicatie nodig.
Neem voor meer informatie contact op met maatschappelijk werker van De Gelderhorst: maatschappelijkwerk@gelderhorst.nl

Palliatieve zorg

De Gelderhorst geeft palliatieve zorg. We begeleiden en verzorgen bewoners intensief tijdens hun laatste levensfase. We doen er alles aan om het sterven zo menswaardig te laten verlopen. U bepaalt zelf wat u wel of niet wilt. Wij betrekken uw naaste familie nadrukkelijk bij zorg, behandeling en begeleiding.